lördag 10 mars 2012

Tosca mazariner

Mmmm... hittade ett recept ur allt om mat och var tvungen att pröva ! sådant hr blev resultatet.



20 mazariner

4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl florsocker
175 g smör

mazarinsmet
250 g mandelmassa
100g smör
2 ägg
3 ägggulor

tosca
1 1/2 dl flagad mandel
1 172 gashewnötter
75 g smör
3/4 vispgrädde
1 dl strösocker
3 msk honung

sätt ugnen på 175 grader. blanda ihop smeten till skalen. Tryck ut dom i formar. Blanda sen ihop mazarinsmeten, och klicka ut den i formarna. släng in plåten i ugnen och låt kakorna gotta sig i 15 minuter. ta ut dom och höj ungnen till 200 grader. blanda sen ihop tosca smeten. blanda allt utom nötterna i en kastrul på svag värme tills det blir gyllenbrunt. Häll ut smeten över kakorna som har fått svalna lite och sätt sedan i plåten igen. ta ut dom efter 10 minuter och låt svalna innan dom tas ut ur formarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar