Franska macarons
Finns det någonting bättre då man bara är en gnutta sötsugen? Dessa franska macarons smälter i munnen. En blandning av hallon, mandel och vit choklad.. mumma
30 st macarons
120 g äggvitor
35 g socker
150 g mandelmjöl
150 g florsocker
För sockersirapen:
150 g socker
50 g vatten
Hallon-vitchoklad fyllning
1 dl grädde
100 g vitchoklad
2/3 dl saft från tinade hallon + några hallon
Vispa 60 g äggvitor till hårt skum, tillsätt under omrörning 35 g socker. Värm upp sockersirapen till 118 grader, häll därefter ner den heta sirapen i en smal stråle ner i äggviteskummet, blanda hela tiden om. Fortsätt att vispa i ca 10 min, smeten ska kylas ner samt få en glansig fin konsistens.
Sila mandelmjölet och florsockret i en annan bunke. Blanda med mandelmjölet de resterande 60 g av äggvitan. Ifall du vill ha färgglada macarons ska man blanda i färgämnet vid detta skede. Nästa steg är det kritiska steget. Det gäller att vara väldigt försiktig när man blandar i marängsmeten med mandelblandningen. Man ska blanda så lite som möjligt, snarare "vika in" marängsmeten. Börja med ca 3 dl av marängsmeten som du blandar med mandelblandningen, detta för att lättare kunna blanda i resten av marängen. Vik försiktigt in resten av marängen, smeten skall få en lavaliknande konsistens. Några omrörningar för mycket och smeten kan vara förstörd, så var försiktiga!
Hallon- vit choklad fyllning
Koka upp grädden, blanda i grovt hackad vitchoklad så att det smälter. Tillsätt hallon och hallonsaft. Lägg i en spritspåse eller en liten plastpåse och låt svalna i kylskåp tills den får en fastare konsistens. Fyll macarons biskvierna, para jämnstora biskvier.
Svårare än så är det inte ! ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar