Chokladd- denna älskade chokladd. Hela sensommaren kom folk från hela stockholmsområdet, till lilla Tyresö, för att få sig en bit av kakan som spred sig över hela facebook världen. En stadig kladdkakebotten bakad på skrädmjöl och glutenfri mjölmix. Med en len chokladfrosting till garnering. Garnerad med självaste chokladblomman.
Recept
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 dl glutenfri mjölmix
1 dl skrädmjöl
1 dl kakao
150 g smält smör
1 tsk salt
2 msk vaniljsocker
Frosting
100 g cream cheese
5 dl florsocker
1 dl kakao
1,5 msk kallt kaffe
Garnering
Chokladblomma
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ägg och socker samman utan att vispa det poröst. Blanda samman alla de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt det något avsvalnade smälta smöret. vänd med en slickepott samman till en sammanhängande smet. Placera mitt i ugnen i ca 20 min.
Vispa rumstempereat smör vitt och fluffigt. Tillsätt cream cheese och vispa samman till en fast smet. Tillsätt florsocker och kakao. Fortsätt vispa tills det torra har gått in i smeten. Tillsätt sist det kalla kaffe och vispa samman till en glansig fin frosting. Konstistensen skall vara ganska fast. Man skall tydligt se spåren av vispen.
Bred eller spritsa på frostingen på den avsvalnade kladdkakan.
Garnera med chokladblommor eller lite pudrad kakao.
Använd laktosfritt smör och laktosfri cream cheese för en helt gluten och laktosfri kaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar